Dr. Robert Ward, elismert közösségi orvos és kutató szerint:
“A 2-es típusú cukorbetegség diagnózisának aránya járványos méreteket öltött az elmúlt 40 évben, és nem látszik lassulás.
A mozgásszegény életmód, valamint a feldolgozott, kalóriadús ételekből és cukros italokból álló étrend megteremtette a feltételeket ehhez a betegséghez.
Ez egy olyan állapot, amelynek alapja az inzulin alapvető működési zavarai, amelyek az oxidatív stressz különböző formáinak következményei.
A célszövetek (máj, izom és zsír) elveszítik azt a képességüket, hogy megfelelő jeleket kapjanak az inzulintól".
"A válasz a REDOX kémiában rejlik.
Az elhízás az oxidatív stressz drámai növekedéséhez vezet.
A vizsgálatokban az elhízott alanyok egészséges szervezetben az inzulin a speciálisan az inzulinhoz kialakított szöveti receptorhoz kötődik.
Az oxidatív stressz azonban gátolja a Krebs-ciklusban a különböző kémiai összetevők "foszforilizációjának" különböző speciális lépéseit, és a cukrok nem tudnak a sejtbe jutni.
A sejt éhezik az energiára.
A véráramban (a sejteken kívül) megemelkedik a cukorszint, ami a II. típusú cukorbetegség ismert negatív tüneteit eredményezi.
Emellett a magas cukorszintek olyan transzkripciós faktorokat aktiválnak, amelyek begyújtják a génexpressziót és tovább fokozzák az inzulinrezisztenciát."
"Mivel az inzulin hatása egy REDOX kémiai reakció, a megoldások ezen az alapvető szinten találhatók meg.
A kalóriakorlátozás és a testmozgás helyreállító hatású, az oxidatív környezet kiegyensúlyozása pedig hasznosnak bizonyulhat a REDOX-szignál-kiegészítőkkel."



.jpg)








