VÉRCUKORSZINT

 Dr. Robert Ward, elismert közösségi orvos és kutató szerint: 


“A 2-es típusú cukorbetegség diagnózisának aránya járványos méreteket öltött az elmúlt 40 évben, és nem látszik lassulás. 


A mozgásszegény életmód, valamint a feldolgozott, kalóriadús ételekből és cukros italokból álló étrend megteremtette a feltételeket ehhez a betegséghez. 


Ez egy olyan állapot, amelynek alapja az inzulin alapvető működési zavarai, amelyek az oxidatív stressz különböző formáinak következményei. 


A célszövetek (máj, izom és zsír) elveszítik azt a képességüket, hogy megfelelő jeleket kapjanak az inzulintól".


"A válasz a REDOX kémiában rejlik. 


Az elhízás az oxidatív stressz drámai növekedéséhez vezet. 


A vizsgálatokban az elhízott alanyok egészséges szervezetben az inzulin a speciálisan az inzulinhoz kialakított szöveti receptorhoz kötődik. 


Az oxidatív stressz azonban gátolja a Krebs-ciklusban a különböző kémiai összetevők "foszforilizációjának" különböző speciális lépéseit, és a cukrok nem tudnak a sejtbe jutni. 


A sejt éhezik az energiára. 


A véráramban (a sejteken kívül) megemelkedik a cukorszint, ami a II. típusú cukorbetegség ismert negatív tüneteit eredményezi. 


Emellett a magas cukorszintek olyan transzkripciós faktorokat aktiválnak, amelyek begyújtják a génexpressziót és tovább fokozzák az inzulinrezisztenciát."


"Mivel az inzulin hatása egy REDOX kémiai reakció, a megoldások ezen az alapvető szinten találhatók meg. 


A kalóriakorlátozás és a testmozgás helyreállító hatású, az oxidatív környezet kiegyensúlyozása pedig hasznosnak bizonyulhat a REDOX-szignál-kiegészítőkkel."